Μουστοκούλουρα
Υλικά:
• 1 ποτήρι του νερού λάδι
• 1 ποτήρι του νερού πετιμέζι
• 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
• 1 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
• ½ ποτήρι του νερού κονιάκ
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλο
• 1 κιλό αλέυρι
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι, το πετιμέζι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλο και το χυμό πορτοκάλι στον οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Ρίχνουμε σταδιακά το αλέυρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Η ζύμη είναι έτοιμη.
Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα και τα ψήνουμε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 20’.
|